Общо 24 кораба, превозващи повече от 600 000 тона селскостопански продукти,

...
Общо 24 кораба, превозващи повече от 600 000 тона селскостопански продукти,
Коментари Харесай

24 кораба с 600 000 тона зърно отплаваха от Украйна

Общо 24 кораба, пренасящи повече от 600 000 тона селскостопански артикули, към този момент са напуснали украинските пристанища към 17 август като част от осъществяването на Инициативата за безвредно превозване на зърно и храни.

Това оповестиха от Министерството на инфраструктурата на Украйна, представени от " Укринформ ".

" Като цяло, като част от осъществяването на Инициативата за безвредно превозване на зърно и храни, 24 кораба към този момент са отпътували от украинските пристанища. На борда им има повече от 600 000 тона селскостопански артикули ", се споделя в отчета.

Министерството сподели, че тази заран корабът Petrel S е напуснал Черноморск, а корабите Sara и Efe са тръгнали от пристанище Одеса. Те транспортират повече от 33 000 тона селскостопанска продукция.

То също по този начин напомни, че най-големият кортеж от пет кораба, пренасящ съвсем 110 000 тона зърно, напусна деблокирани украински пристанища на 16 август. Вчера общо пет кораба, натоварени с царевица и пшеница, отплаваха от Черноморск и Южний.

Припомняме, че на 22 юли в Истанбул Украйна и Русия подписаха отделни документи с Организация на обединените нации и Турция за основаването на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища - Черноморск, Одеса и Южен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР